Aktuellt

2020-02-10
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Söndag 8 mars kl 11-12
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2019-06-26
Nu finns alla årets sju allspelslåtar för nedladdning (både noter och ljudfiler) här på hemsidan. Du hittar dem under Allspelslåtar i menyn till vänster


2019-06-25
Nu närmar det sig!
Årets hela program är nu på väg till tryckeriet men finns också att ladda ner här på hemsidan. Se Årets program i menyn till vänster


2019-02-25
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 23 mars kl 15
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>


Leif Alpsjö

Vill du lära känna den uppländska folkmusiken? Leif Alpsjö är riksspelman med djup kunskap om låtar och spelmän i detta vårt grannlandskap. I Stjärnsund bjuder han på en konsert där låtar på fiol och nyckelharpa blandas med mustiga berättelser. Kända upplandsspelmän som Viksta-Lasse, Eric Sahlström och Ivar Tallroth står i centrum.

Leif Alpsjö blev riksspelman på fiol 1974 och spelman till yrket 1975. Han har gått i lära hos de flesta av Upplands mest kända spelmän. Vid sidan av spelandet har han gjort sig känd som historieberättare inriktad mot spelmän, traditioner och egna upplevelser. Leif sjunger även visor och dansar. Han ser folkmusiken framför allt som en funktionsmusik, dvs musik som går att dansa och gå till. Följaktligen spelar han också gärna till dans.

Som populär kursledare och artist har Leif Alpsjö i många sammanhang delat med sig av sina kunskaper. Han har hållit otaliga kurser och givit mängder av konserter i Sverige, Europa, Japan och USA. Han är en av förgrundsgestalterna vad gäller att sprida nyckelharpan över världen. På eget förlag har han producerat LP, CD, undervisningslitteratur och nothäften. Han har också många gånger medverkat i radio och TV. Nyligen har han lanserat 12 avsnitt på YouTube med instruktioner i att spela nyckelharpa.

Leif Alpsjö