Aktuellt

2019-06-26
Nu finns alla årets sju allspelslåtar för nedladdning (både noter och ljudfiler) här på hemsidan. Du hittar dem under Allspelslåtar i menyn till vänster


2019-06-25
Nu närmar det sig!
Årets hela program är nu på väg till tryckeriet men finns också att ladda ner här på hemsidan. Se Årets program i menyn till vänster


2019-02-25
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 23 mars kl 15
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>


Kurser 2019

Anmälningslänken via Folkmusikens hus är nu stängd. Det finns dock restplatser kvar på kurserna. Vill du delta? Kontakta Helena, 070-612 62 37, helena.kaks@gmail.com

Gästrikelåtar med Ville Syri

Vill du lära dig nya låtar, utveckla ditt spel och musicera med andra? Har du spelvana på gehör? Välkommen till en härlig kursdag med Ville Syri, driven fiolspelman med förkärlek för gästrikemusiken. Förutom att spela kommer vi också att samtala om traditionsmusik och solospel. Bered dig på en inspirerande dag!

Ville har utbildat sig i stråkklasserna på Bollnäs folkhögskola och inom både klassiskt och jazz vid Birka folkhögskola i Jämtland. Nu studerar han vid folk- och världsmusikprogrammet på musikhögskolan i Malmö.

Tid och plats: Fredag 2 aug kl 10-16 på Stjärnsunds herrgård. Lunch 12-13. Flera matställen finns i närheten.
Anmälan: www.folkmusikenshus.se senast 26 juli. [KURSLÄNK]
Kursavgift: 600 kr som betalas vid anmälan
Info: Helena 070-612 62 37

Folkvisor från Dalarna med Kerstin Sonnbäck

Kärleksvisor, vallåtar, nidvisor, koraler – Dalarna har en rik visskatt att ösa ur. Här får du chansen att ägna en dag åt att lära dig mer! Mångkunnig och inspirerande ledare för vår viskurs är Kerstin Sonnbäck, sångerska och sångpedagog från Folkärna. Vi kan lova dig en dag full av ny kunskap, sångglädje och reflektion.

Kerstin är en veteran vad gäller folklig sång. Med en utbildning till sångpedgog vid Stockholms musikpedagogiska institut i botten har hon under ett helt yrkesliv verkat som uppskattad sångerska, körledare, lärare och kursledare.  Hon fortsätter att förmedla den folkliga vistraditionen både som solosång och i olika körsammanhang. I dag driver hon Humlebackens Kulturhus i Bäsinge, Krylbo, som också fungerar som ett centrum för den folkliga sången.

Tid och plats: Fredag 2 aug kl 10-16 i Församlingshemmet, Stjärnsund. Lunch 12-13. Flera matställen finns i närheten.
Anmälan: www.folkmusikenshus.se senast 26 juli. [KURSLÄNK]
Kursavgift: 600 kr som betalas vid anmälan
Info: Maria 070-526 50 12
Medarrangör: Hedemora-Husby-Garpenbergs församling.

Munspelskurs för nybörjare med Emma ”Elmer” Eriksson

Ta chansen att lära dig grunderna på munspel – folkmusikvärldens mest behändiga instrument! Under två timmar få du prova på några riktigt enkla låtar och lite teknik. Emma ”Elmer” Eriksson har många gånger lett munspelkurser under Folkmusikfesten. Nu är denna uppskattade kursledare tillbaka. Ett tips är att boka snabbt om du vill vara säker på att få en plats. Den här kursen brukar bli full först av alla!

Elmer, som ursprungligen kommer från Kloster, en mil från Stjärnsund, fastnade tidigt för munpelet. Hon spelar allra helst till dans, både solo och i olika konstellationer. Fiolspel och dans ligger henne också varmt om hjärtat. Bakom sig har hon studier vid Malungs folkhögskola och Eric Sahlström-institutet i Tobo.

Tid och plats: Lördag 3 aug kl 10-12, Stjärnsunds herrgård.
Anmälan: www.folkmusikenshus.se senast 26 juli. [KURSLÄNK]
Kursavgift: 450 kr som betalas vid anmälan. Munspel ingår!
Info: Maria 070-526 50 12