Aktuellt

2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>

2018-08-02
NU DRAR VI IGÅNG!! Välkomna alla till den 14:e upplagan av Folkmusikfesten i Stjärnsund! Som vanligt smygstartar vi redan på torsdagskvällen med en danskväll i Österby bygdegård. Vi ses väl på något av helgens alla event?


2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


Kurser fredag 3 aug 2018

Fiolkurs med Anna-Karin Kylander

Anna-Karin Kylander leder en fiolkurs med spelglädjen i centrum. Kursen vänder sig till dig  som har spelvana på gehör. Under dagen  får du chansen att lära dig på nya låtar under trygg ledning av Anna-Karin, som är spelledare för Säters spelmanslag och även spelar i flera mindre konstellationer. Hon spelar ofta låtar från olika delar av södra Dalarna, så kom och låt dig inspireras av toner från kringbygden och Anna-Karins glada och  trygga ledarskap. Kursen pågår 10-16. 
Kursavgift: 500 kr

ANMÄL DIG HÄR senast 29 juli.
Info: Bernt 072-2452577.

Viskurs med Emma Härdelin

Emma Härdelin är en av våra mest välkända folksångerskor. I grupper som Garmarna och Triakel har hon under många år bjudit på kraftfull och innerlig världs- och folkmusik som rör och berör. Kursen vänder sig till Dig som vill utveckla din sång och lära  dig nya visor av olika slag. Så kom, lär och låt dig inspireras av en av våra mest inflytelserika folksångerskor. Kursen pågår 10-16.
Kursavgift: 500 kr

ANMÄL DIG HÄR senast 29 juli.
Info: Bernt 072-2452577.

Danskurs med Brita Ström till musik av Jon Holmén.
Få bättre flyt när du dansar!


Danskurs i Österby bygdegård. Kursen vänder sig till dig med viss dansvana som vill förbättra och slipa till ditt dansande så att du får flyt.  Under ledning av skickliga danspedagogen Brita Ström och till fiolspelmannen Jon Holméns toner får du chansen att under en intensiv dag att fokusera både detaljer och helheter. Kursen pågår mellan 10 och 16.  
Kursavgift: 500  kr. Enkel lunch och fika ingår!

ANMÄL DIG HÄR senast 29 juli.
Info: Maria 070-526 50 12 .
Medarrangör: Folkmusikens hus.