Aktuellt

2023-02-03
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Söndag 26 mars 2023 kl 11
Plats: Stora herrgården
Årsmötesförhandlingar och samtal om framtiden
Varmt välkommen!


2019-06-26
Nu finns alla årets sju allspelslåtar för nedladdning (både noter och ljudfiler) här på hemsidan. Du hittar dem under Allspelslåtar i menyn till vänster


2019-06-25
Nu närmar det sig!
Årets hela program är nu på väg till tryckeriet men finns också att ladda ner här på hemsidan. Se Årets program i menyn till vänster


2019-02-25
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 23 mars kl 15
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>


Kurser under Folkmusikfesten i Stjärnsund 2022


Spela till dans – och lär dig låtar från södra Dalarna

Spelar du fiol eller något annat melodiinstrument? Vill du lära dig några fina låtar från södra Dalarna och utveckla ditt dansspel och samspel med andra? Välkommen till en inspirerande kursdag!

Tid: Fredag 5 aug kl 10-15
Plats: Församlingshemmet, Stjärnsund (en låg ljusgrön byggnad t h i allén upp mot kyrkan, parkering finns vid kyrkan)

Ledare är Ellinor Fritz, riksspelman och musiker med djup kunskap om låttraditionen i södra Dalarna – och bra på svängigt dansspel och på att förena tradition med nytänkande.

Kostnad: 500 kr
För att ha glädje av kursen bör du ha spelat några år och vara bekväm med att lära dig låtar på gehör.

Anmälan och frågor: Helena (helena.kaks@gmail.com). Lämna dina kontaktuppgifter vid anmälan + berätta vilket instrument du spelar. Du får då en bekräftelse + instruktioner för hur du betalar för kursen.

Sista anmälningsdag 1 aug – men först till kvarn gäller!

Kompa till folkmusik

Kan du ta några enkla visackord på ett kompinstrument, t ex gitarr? Drömmer du om att kunna vara med och spela på stämmor, i ett spelmanslag eller andra folkmusiksammanhang? Då är det här kursen för dig!

Tid: Fredag 5 aug kl 10-15
Plats: Fridhem

Ledare är Björn Gyldberg, spelman på elgitarr med lång erfarenhet av att kompa till låtspel, och Lars-Åke Gustafsson, lyhörd musiker och erfaren musiklärare med dragspel/accordeon som huvudinstrument.

Kostnad: 300 kr
För att ha glädje av kursen bör du kunna växla mellan tre ackord i D-, G- och A-dur/moll. Du  behöver inte ha spelat folkmusik tidigare.  

Anmälan och frågor: Björn (bgyl@bahnhof.se) Lämna dina kontaktuppgifter vid anmälan + berätta vilket instrument du spelar. Du får då en bekräftelse + instruktioner för hur du betalar för kursen.

Sista anmälningsdag 1 aug – men först till kvarn gäller!