Aktuellt

2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>

2018-08-02
NU DRAR VI IGÅNG!! Välkomna alla till den 14:e upplagan av Folkmusikfesten i Stjärnsund! Som vanligt smygstartar vi redan på torsdagskvällen med en danskväll i Österby bygdegård. Vi ses väl på något av helgens alla event?


2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


Kurser 2017

Fredag 4 aug kl 10-16, Stora Herrgården
Fiolkurs med Erika Lindgren Liljenstolpe

Fiolspelmannen Erika Lindgren Liljenstolpe lär ut låtar ur den uppländska låtskatten med fokus på Viksta-Lasse, välkänd uppländsk spelmansnestor med tradition från bland andra bingsjöspelmannen Hjort Anders. Det blir alltifrån magiska Bingsjöpolskor till sprittande springvalser, och kanske något egenkomponerat.

Erika Lindgren Liljenstolpe är en av våra mest framstående yngre spelmän. Med djup kunskap om det uppländska låtspelet, energi och spelglädje tar hon sig an uppgiften som kursledare. Ett tillfälle du inte får missa!

Kursavgift:
500:-
Anmälan: https://bilda.nu/studiecirkel/fiolkurs-med-erika-lindgren-liljenstolpe-847103.se senast 29 juli
Frågor om kursen: Bernt 072-2452577.
Mer om Erika på www.erikalindgrenliljenstolpe.se

Fredag 4 aug kl 10-16, Församlingshemmet, Stjärnsund (intill kyrkan)
Visor från Gävleborg med Johanna Bölja

Välkommen på en viskurs med fokus på visor från Gävleborg. Ledare är Johanna Bölja, folksångerska och pedagog från Järvsö, utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har undervisat i folksång i drygt 15 års tid bl a som pedagog för Hälsinge Låtverkstad och på folkmusiklinjen Bollnäs Folkhögskola. Johanna hörs i många band, senast Rallarnas Visor och duon Bölja/Härdelin.

Under kursen kommer deltagarna få lära sig olika typer av visor från länet, samt utforska vad som är typiskt för folksång utifrån de olika sånger som lärs ut. Stämsång, sväng och grundläggande sångteknik finns med som en tråd under dagen. Såväl erfarna som mindre erfarna sångare välkomna!

Kursavgift 500:-
Anmälan: https://bilda.nu/studiecirkel/visor-fran-gavleborg-med-johanna-bolja-847104 senast 29 juli.
Frågor om kursen: Bernt 072-2452577.
Mer om Johanna Bölja: www.johannabolja.se

Fredag 4 aug kl 10-16, Österby bygdegård
Få flyt i polskan. Danskurs med Bert Persson

Danskurs i samband med Folkmusikfesten i Stjärnsund. Bert Persson, en av Sveriges främsta danspedagoger delar med sig av sin kunskap om hur man får bättre flyt i polskan. Hur lyfter dansen från att vara en samling steg och fattningar och blir DANS! För fiolen står den underbara folkmusikern och dansspelmannen Jeanette Evansson.

Kursavgift 500:-, salladslunch och fika ingår
Anmälan: https://bilda.nu/studiecirkel/fa-flyt-i-polskan-folkmusikfesten-i-stjarnsund-409829
Frågor om kursen: Bernt 072-2452577.

Lördag 5 aug, kl 10-12, Stora Herrgården
Folkmusik på munspel för nybörjare med Emma Eriksson

Har du drömt om att kunna ta upp ett munspel ur fickan och dra en låt? Här kan du ta första steget! Emma Eriksson är en skicklig munspelare och aktiv dansare som vill lyfta fram munspelet som folkmusikinstrument – inte minst för spel till dans.

Kursavgift: 300 kr. Munspel ingår i kursavgiften.
Anmälan: https://bilda.nu/studiecirkel/folkmusik-pa-munspel-nyborjare-med-emma-eriksson-847105 senast 29 juli.
Frågor om kursen: Bernt 072-2452577.