Aktuellt

2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>

2018-08-02
NU DRAR VI IGÅNG!! Välkomna alla till den 14:e upplagan av Folkmusikfesten i Stjärnsund! Som vanligt smygstartar vi redan på torsdagskvällen med en danskväll i Österby bygdegård. Vi ses väl på något av helgens alla event?


2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


Kurser 2016

Fredag 5 aug, kl 10-16, Herrgården
Fiolkurs med Carina Normansson

Lär och inspireras av en av Sveriges bästa spelkvinnor! Carina är riksspelman, hemmahörande i Möklinta i Västmanland. Hon spelar i flera olika grupper, bl a Trio Schedin och en duo med Josefina Paulsson. Dessutom leder hon bejublade folkmusikbandet Westmnannafolk. Carina har tidigare hållit en mycket uppskattad kurs för alla instrument under folkmusikfesten. Nu är hon tillbaka, denna gång med en kurs för fiolspelare. Kursen passar för dig med spelvana på gehör. Du kan se fram emot en riktigt inspirerande och lärorik dag!
Kursavgift: 500 kr
Anmälan till www.folkmusikenshus.se senast 29 juli
Info: Bernt 072-245 25 77

Fredag 5 aug, kl 10-16, Österby bygdegård
Dansa mera. Kurs med dansaren Brita Ström och spelmannen Jon Holmén

För dig som dansat polska förut och vill bygga på dina danskunskaper. Hur får man till omdansningen, hur för eller följer man och hur samspelar dans och musik? Brita och Jon är båda versamma vid Folkmusikens hus i Rättvik. De vill ge dig som dansare ännu fler verktyg att använda på dansgolven. Satsa på en härlig heldag på dansgolvet – vi lovar att du inte kommer att ångra dig!
Kursavgift: 350 kr. Sopplunch och fika ingår!
Anmälan till www.folkmusikenshus.se senast 29 juli.
Info: Maria 070-526 50 12.
Medarrangör: Folkmusikens hus.

Lördag 6 aug, kl 10-12, Herrgården
Folkmusik på munspel för nybörjare med Emma Eriksson

Har du drömt om att kunna ta upp ett munspel ur fickan och dra en låt? Här kan du ta första steget! Emma Eriksson är en skicklig munspelare och aktiv dansare som vill lyfta fram munspelet som folkmusikinstrument – inte minst för spel till dans.
Kursavgift: 300 kr. Munspel ingår i kursavgiften.
Föranmälan: www.folkmusikenshus.se senast 20 juli. Vänta inte med att anmäla dig för den här kursen brukar snabbt bli fulltecknad!
Mer info: Emma 073-575 80 04.

Lördag 6 aug, kl 10-12, Gryckensalen, Fridhem
Spela ukulele med Lars-Åke Gustafsson

Har du lärt dig några ackord och vill gå vidare? Här har du tillfälle att bygga på dina kunskaper. Lars-Åke Gustafsson är mångkunnig musiklärare och musiker med accordeon som huvudinstrument. Han spelar också en rad andra instrument, varav ukulelen är ett. Tidigare kurser med Lars-Åke har varit mycket uppskattade. Kursavgift: 200 kr.
Föranmälan/mer info
: Lars-Åke, 070-797 03 14 eller mail@gumus.se senast 2 augusti.