Aktuellt

2017-08-02
Tyvärr har väderprognosen för lördagskvällens spelmansstämma tvingat oss att ställa in bygget av vår dansbana. Men i övrigt kör vi som planerat med ett fullspäckat program. Varmt välkomna!!


2017-06-29
Programmet är nu tryckt och under veckan har det börjat delas ut i lådorna. Vi är mycket nöjda!


2017-05-01
Nu finns ett första preliminärt program med många spännande konserter och kurser klart för nedladdning här på hemsidan!


2017-03-31
På långfredagen (fredag 14 april) kl 16 blir det konsert med Lyset i forsen i Österby bygdegård. Biljetter: 100 kr (skolungdom 40 kr). Förköp: Stjärnsundskiosken och Hedemora bokhandel. Fikaförsäljning.


2017-02-24
Allspelslåtarna till spelmansstämman finns nu för nedladdning. Några nya och några gamla. Du hittar dem i menyn till vänster


Konstinslag 2017

Teckningar av spelmän och spelkvinnor

Harald Breidenstein, Järna, är konstnär, dansare och rammakare. Sommartid reser han ofta runt mellan spelmansstämmor och festivaler. Block, blyertspennor och tusch finns alltid med i packningen. Med några snabba pennstreck fångar han spelmän, spelkvinnor och de möten och känslor som uppstår under musicerandet.

Nu kan du se ett urval av Haralds teckningar i Stjärnsund. Utställningen innehåller bland annat ögonblick från fjolårets Folkmusikfest. Torsdag 3 aug kl 17 är det vernissage på Herrgården. Utställningen är sedan öppen under fredagen och lördagen.

 

Musikalisk konstvandring

Under sommaren pågår en konstvandring, Det händer nåt konstigt på Grabbudden, på udden som går ut i sjön Grycken. På lördagskvällen 5 aug kl 22.30, i samband med spelmansstämman, förvandlas den till en musikalisk konstvandring, Magi i natten. Vandringen är då "ljussatt och full av förunderligt folk och folklika spel", enligt konstgruppen som står bakom arrangemanget.