Aktuellt

2018-08-22
Folkmusikfesten är en viktig del av den levande landsbygd som Stjärnsundsbygden utgör. Under året har vi bidragit till arbetet med att ta fram en lokalekonomisk analys, LEA, tänkt att användas som utgångspunkt för fortsatt lokal utveckling. Här kan du ta del av resultatet:
Lokalekonomisk analys i Stjärnsund>>>

2018-08-02
NU DRAR VI IGÅNG!! Välkomna alla till den 14:e upplagan av Folkmusikfesten i Stjärnsund! Som vanligt smygstartar vi redan på torsdagskvällen med en danskväll i Österby bygdegård. Vi ses väl på något av helgens alla event?


2018-06-25
Årets allspelslåter finns nu upplagda för nedladdning eller för att bara lyssna på. Du hittar dom i menyn till vänster


2018-04-18
Nu finns ett första preliminärt program för årets Folkmusikfest att titta på under Program 2018. Vi är mycket nöjda med att även i år lyckats locka hit så många duktiga musiker och kursledare. Inom kort kommer vi att lägga ut information och anmälningar till alla kurser här på hemsidan


2018-02-13
Årsmöte med Föreningen Folkmusikfesten i Stjärnsund!
Tid: Lördag 10 mars kl 13-14
Plats: Brukskontoret (vid infarten till herrgårdsområdet) i Stjärnsund.
Årsmötesförhandlingar och samtal om årets folkmusikfest.
Varmt välkommen!


2018-02-08
Folkmusikfesten stöder helhjärtat detta upprop för populärmusik. Hedemora kommun måste ompröva sitt beslut att inte medfinansiera det regionala resurscentret Dalapop! Samtidigt riktar vi ytterligare en uppmaning till våra folkvalda: Hedemora kommun bör också ompröva sitt beslut att inte stödja Folkmusikens hus som har det regionala ansvaret för folk- och världsmusiken!
48 musiker i upprop>>>


Konstinslag 2017

Teckningar av spelmän och spelkvinnor

Harald Breidenstein, Järna, är konstnär, dansare och rammakare. Sommartid reser han ofta runt mellan spelmansstämmor och festivaler. Block, blyertspennor och tusch finns alltid med i packningen. Med några snabba pennstreck fångar han spelmän, spelkvinnor och de möten och känslor som uppstår under musicerandet.

Nu kan du se ett urval av Haralds teckningar i Stjärnsund. Utställningen innehåller bland annat ögonblick från fjolårets Folkmusikfest. Torsdag 3 aug kl 17 är det vernissage på Herrgården. Utställningen är sedan öppen under fredagen och lördagen.

 

Musikalisk konstvandring

Under sommaren pågår en konstvandring, Det händer nåt konstigt på Grabbudden, på udden som går ut i sjön Grycken. På lördagskvällen 5 aug kl 22.30, i samband med spelmansstämman, förvandlas den till en musikalisk konstvandring, Magi i natten. Vandringen är då "ljussatt och full av förunderligt folk och folklika spel", enligt konstgruppen som står bakom arrangemanget.